Annons

Annons

Annons

Östersund

Kommunen agerar för nytt Systembolag i Brunflo

Östersunds kommun sätter ner foten – och skickar ett brev till Systembolaget om etablering av en butik i Brunflo.

Östersunds kommun skickar ett brev till Systembolaget om etablering av en butik i Brunflo.

Bild: Lars Ljungmark

Det kan tyckas som ett halvhjärtat försök från Östersundspolitikernas sida att formulera ett brev till statliga Systembolaget om en begäran att få en butik till Brunflo.

Annons

Det var moderaterna Joel Nordkvist och Pär Jönsson som i slutet av augusti skrev en motion om att kommunen skulle "...inleda en förhandling med Systembolaget om etablering av en ny Systembolagsbutik i Brunflo".

Annons

På kommunstyrelsens sammanträde på tisdagen debatterades frågan.

– Jag är tveksam till det man yrkar; att kommunledningen ska inleda en förhandling med Systembolaget. Jag har inget emot att man skickar en skriftlig förfrågan men vänder mig emot att vi ska förhandla, säger Karin Thomasson (MP).

Joel Nordkvist tycker att ett brev knappast visar handlingskraft.

– Att skicka ett brev tror jag inte ger en ny butik till Brunflo. Det ska man ha klart för sig att Systembolaget är ingen lätt instans att ha att göra med om man vill rikta krav på en nyetablering. Då krävs det att man visar handlingskraft och vilja, säger han.

Och Bosse Svensson, själv Brunflobo, ville lyfta Brunflos framtid till en högre nivå.

– Jag är inte ute efter att söka efter politisk fight. Jag tycker det blir tramsigt att diskutera hur man ska skicka brev till Systembolaget när det finns väsentligt viktigare saker för Brunflo att diskutera som bostäder och ett centrum som måste fixas.

– Länets näst största tätort växer och har tappat sysselsättningstillfällen. Vi måste ta lite mer höjd än att diskutera huruvida vi ska skicka ett brev till Systembolaget eller inte, fortsätter han.

Efter votering med röstsiffrorna åtta mot sju, beslutade kommunstyrelsen att formulera ett brev.

Annons

Men längre än så vill majoriteten med S, MP och V i spetsen, inte gå.

Annons


Lars Ljungmark

063-15 55 19
lars.ljungmark@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan