Annons

Annons

Annons

Nu är det klart: Hon blir ny kulturchef efter Gunilla Kindstrand

Det blir Cecilia Ekebjär, Falun, kulturredaktör för Dalarnas Tidningar, som blir ny kulturchef för Mittmedias alla tidningar från och med 1 november.

Cecilia Ekebjär, ny kulturchef i Mittmedia.

Bild: Stina Rapp

Hur känns det att ta över uppdraget efter Gunilla Kindstrand?

– Det känns bra, på det sättet att det är tryggt att ha jobbat tätt med Kindstrand i några år nu. Jag vet att det vi byggt upp tillsammans i den gemensamma kulturredaktionen fungerar och är bra inte minst för den lokala kulturjournalistiken.

Annons

Annons

Mittmedia har vuxit under året, i dag ingår 28 tidningar och 19 nyhetssajter. Vad blir din uppgift?

– Min uppgift blir att planera, samordna och utveckla kulturjournalistiken. Vi är många och spridda över ett stort område, men det går att samordna och göra bra saker tillsammans tack vare att vi har starka lokala redaktörer som kan och har förståelse för sina specifika regioner.

Hur vill du utveckla kultursidorna och den lokala kulturjournalistiken?

– Främst genom att ge förutsättningar för fortsatt bra lokal kulturjournalistik. Det är där vi har vår grund. Men också gemensamma satsningar, som exempel den pågående serien om stadsbyggnad där vi blandar gemensamt material med lokala vinklar. Jag tror att kulturen och opinionen har en oerhört viktig roll i dagens samhälle där det finns ett enormt sug efter åsikter – vi kan erbjuda fördjupning och analys, en arena för samtal och debatt i olika kanaler.

Du ska klara uppdraget på en halvtid och samtidigt ha kvar ditt uppdrag som kulturredaktör på Dalarnas Tidningar – hur går det?

– Det får jag svara på om några månader. Men jag kommer att få en administrativ avlastning och redaktionen i Dalarna förstärks.

Cecilia Ekebjär är född i Stockholm och har vuxit upp i Falun, där hon är bosatt idag. Hon började på Dala-Demokraten efter några år på radio och tv, under de senaste fem åren har Cecilia arbetat som kulturredaktörpå Dalarnas Tidningar.

Annons


Christina Busck

0650-355 94
christina.busck@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan