Annons

Annons

Annons

Fotboll

Kort visit för IFK Östersund i division 3 – med fyra matcher kvar är man redan klara seriesegrare

I lördagens match mot Stöde IF säkrade IFK Östersund segern i division 3 efter vinst med 3–2 och blev där med också klara för division 2 som de åkte ur ifjol.
– Det känns sjukt bra att vi är klara segrare nu men vi ska fortfarande slutföra fyra matcher till, säger lagledare Hans Jonsson.

Det är ett imponerande facit som IFK Östersund spelat in under säsongen. På 18 matcher har man vunnit 17 och spelat en oavgjord vilket gör dem obesegrade i division 3. Ifjol åkte man ur division 2 norra i kval mot Friska Viljor men nu har man ändå fått ett facit på att man kanske inte riktigt hör hemma i trean utan i tvåan.

– Ja, nu glädjs vi åt att vi spelade hem trean idag men sedan vill vi fullfölja vårt mål att gå obesegrade ur trean. Det är ett tuffare uppdrag än man kan tro för man får inte glömma att bottenlagen slåss för sin existens i serien medan vi liksom redan vet att segern är hämtad. Det gäller att inte slappna av, säger Jonsson.

I lördagens match var det Stöde som just nu ligger på kvalplats som tog emot tabellettan hemma på IP. Redan efter fyra minuter tog IFK ledningen via en hörna, något som gjorde att de blev lite för bekväma i sin sits. Det ledde i sin tur att ett hungrigt Stöde kunde jobba sig in i lägena och förvalta en misslyckad bakåtpass och kvittera till 1–1, ett resultat som höll sig ut i halvtid.

Annons

Annons

I andra halvlek kunde ÖFK återta ledningen men gjorde om samma misstag igen och lät en 2–2-boll rulla in. Därefter satte Stöde ännu högre press och tvingade Patrik Kvarnlöf i målet till några riktigt svettiga räddningar. Men till sist kunde IFK avsluta matchen som starkast när man får nicka in en 3–2-hörna.

– Vi har varit bra på fasta situaioner i år och det är också så vi vinner den här matchen, säger Jonsson.

IFK Östersund: Kristoffer Fryklund kramar om Patrik Lindgren. Bilden är från ett möte mot Gottne IF.

Bild: Niklas Adamsson

– Dock måste jag säga att det var en riktigt tuff match och Stöde visade riktigt stort laghjärta och kämpade riktigt bra, det var långt ifrån en enkel match för våran del, säger Jonsson.

Skytteligaledaren Patrik Lindgren fick utöka sin ledning med två mål efter lördagens match och har nu hela 22 mål på sitt målkonto.

– När slutsignalen gick och vi hade vunnit serien så känns det grymt härligt att få fira det här med en bussresa hem, hela truppen var med så nu firar vi ihop och glädjs åt division 2 spel nästa säsong, vi kan tvåan, vi var ju precis där. Vi kan hantera längre resor och övernattningar. Nu måste vi se över truppen och allt för att se hur vi ska hantera det på bästa sätt.

Det är som sagt fyra matcher kvar för IFK att spela men de har i och med segern mot Stöde hela 16 poängs försprång, då har man förvisso en match mer spelad än tvåan Kramfors-Alliansen som möter Röbäcks IF på söndagen, men skulle de vinna i den matchen så är man ändå 13 poäng före och därmed säkrade.

Annons

Annons

– Nu har vi firande och glädje i helgen, sedan är det måndag och då börjar fokus mot de fyra sista matcherna där vi ska hålla målet att vara obesegrade men också börja lägga grunden till framtida division 2 spel. Vi är lite extra benägna att hålla vårt mål för i så fall tror jag att vi har den bästa segersviten i division 3 i Sverige, säger Jonsson.


Amelia Mauritzon

063-16 16 10
amelia.mauritzon@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan