Annons

Annons

Annons

Brunflo

Förslag på ett Systembolag till Brunflo

Länets näst största tätort borde ha ett eget Systembolag. Det läggs fram som förslag till kommunstyrelsen i Östersund.

"Som extra service och förbättrad tillgänglighet så skulle ett systembolag göra Brunflo till ett ännu viktigare nav för förbipasserande och inte minst för de som bor på landsbygden", skriver förslagsställarna.

Bild: Lars Ljungmark

Det är Moderaternas fullmäktigegrupp med Pär Jönsson och Joel Nordkvist i spetsen som motionerar om att kommunledningen borde sätta sig ner i förhandlingsbordet tillsammans med Systembolaget för att etablera en ny butik i Brunflo.

Annons

Annons

Och de för fram flera anledningar: "Med ett systembolag i Brunflo så skulle det ge extra service till inte bara till de som bor i tätorten Brunflo utan även till de som bor i Fåker, på Annersia, i Tandsbyn, i Piligrimstad och till alla de som passerar Brunflo på väg mot antingen Bräcke, Mora, Sveg eller Åre".

Klart är att planerna på att göra en ny förbifart utanför Brunflo kan komma att drabba Brunflohandeln hårt då färre kommer att passera genom samhället.

"Majoritetens planer på en förbifart Brunflo kan utgöra ett stort hot mot handeln i Brunflo, då det kan minska omsättning och antalet köp från förbipasserande. Om detta blir verklighet skulle ett nytt Systembolag i Brunflo fungera som dragare för övrig service och handel i Brunflo samhälle".


Lars Ljungmark

063-15 55 19
lars.ljungmark@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan