Annons

Annons

Annons

Oviken

Rockfestivalen Fjösstock firar tre år

Endagsfestivalen Fjösstock har växt för varje år. På lördag arrangeras den för tredje året i rad och sju lokala band spelar.

För tre år sedan bestämde sig medlemmarna i bandet Route45 för att arrangera en egen musikfestival. Bandets basist Mikael Dahlgren kommer från den lilla byn Fjösåsen utanför Myrviken så festivalplats fick bli på en åker just där. Festivalen fick namnet Fjösstock och anspelar på den kända musikfestivalen Woodstock som hölls i augusti 1969 i USA.

Första året, 2014, kom cirka 80 besökare och förra året hade besöksantalet stigit till runt 300. I vintras arrangerade de dessutom en inomhusfestival på Mötesplats Oviken där bland annat Staffan Hellstrand spelade.

Annons

Annons

Läs också: 23 år efter starten gör Edgeland comeback på festivalen Fjösstock

På lördag arrangeras musikfestivalen Fjösstock i Fjösåsen utanför Myrviken. Under torsdagen var arrangörerna i full färd med att sätta upp scenen.

Bild: Privat

– Det har ökat ganska fort och det är roligt att vi kan hålla till ute på vishan, säger Lars Häggqvist som spelar i Route45 och är en av arrangörerna.

På lördag är det dags för den tredje upplagan av festivalen och under kvällen spelar sju band – Stormgoat, Steam city, Panc, Edgeland, Route45, Lost dogs och Black Börtnan boiler boys.

Heavy metalbandet Stormgoat från är festivalens största namn. I våras släppte de sitt självbetitlade debutalbum och låg efter det etta på P4-toppen.


Frida Hansson

063-16 17 24
frida.hansson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan