Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Röda korsets dag

För 151 år sedan bildades Röda Korset i Sverige, i Östersund finns det idag 300 volontärer och 14 anställda inom Röda korset. 8:e maj var det Röda Korsets dag och under måndagen uppmärksammades det i Röda Korsets butik i Östersund.

Toves allsångsorkester med elever från särskolan i Östersund fanns på plats för att underhålla besökarna.

Bild: Niklas Wallner

Annons

Dagen firades med allsång, tårta och modevisning. Sången stod särskolan i Östersund för och på catwalken fick man se de anställda som till vardags jobbar i butiken gå och visa upp olika klädstilar. Kläderna som visades upp på catwalken kunde man senare köpa i butiken.

– Det var lite pirrigt och nervöst men det gick bra, säger Maria Berg som är en av de anställda som fick gå på catwalken.

Annons

Modevisning är ett årligt återkommande på Röda Korsets dag i Östersund.

Bild: Niklas Wallner

Annons

Röda korsets dag firas världen över, varför de firas just 8:e maj är för att det är samma dag som grundaren till Röda Korset, Henry Dunants föddes.
– Vi brukar alltid ha något slags event när det är Röda korsets dag, just för att lyfta fram vårt arbete och visa vår sociala verksamhet, säger Jenny Paulsson, verksamhets chef, Röda korset Östersund.

Det bjöds även på dans under allsången.

Bild: Niklas Wallner

– I år var det lite mindre folk, det har nog att göra med det fina vädret, men vi är ändå jättenöjda, säger Kerstin Magnusson som har jobbat inom Röda Korset i 13 år och var även ansvarig för tillställningen.
De som kom och besökte butiken verkade nöjda och glada och efter modevisningen passade folk på att gå runt och se vad butiken hade att erbjuda.
– Det var bra, flickorna är så duktiga, säger Anna Greta Forsman som var en av besökarna.

Clownkostymen åkte på dagen till ära.

Bild: Niklas Wallner


Niklas Wallner

063-15 55 00
niklas.wallner@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan