Annons

Annons

Annons

Hede

Birger det lilla Storsjöodjuret släpper singel

Länets lille sagofigur och maskot Birger det lilla Storsjöodjuret väljer att ta ton. Nu släpps hans första låt på musiktjänsten Spotify.

Bakom Birgers nya musikkarriär står upphovsmakarna bakom den populära bokserien om Det lilla sjöodjuret, Sara Strömberg och Anders Nilsson, samt musikern Fredrik Westin. Låten är skriven av Patrik och Pontus Frisk som båda är födda och uppvuxna i Hede.

– Det var Fredrik Westin som kom med idén, det sa vi genast ja till. Vi tyckte att det var en jättebra idé, säger Sara Strömberg, som är den som skriver texterna till Birger-böckerna.

Annons

Fredrik Westin och Sara Strömberg ligger bakom texten till singeln "Man får göra som man vill".

Fredrik Westin, med rötter i Hammarstrand, var tidigare gitarrist i hårdrockbandet Corroded och är på senare tid uppmärksammad som "Pappa till Stålmannen", en föreläsningsturné som handlar om hur det är att vara förälder till ett barn med diagnoserna tourettes syndrom, ADHD och aspergers syndrom.

Annons

Det lilla Storsjöodjuret Birger startar nu sin musikkarriär på det Sundsvallsbaserade skivbolaget Ninetone records, samma bolag där även Corroded och artisten Yohio återfinns.

Har Birger några fler låtar på gång?

– Ja, det är förhoppningen att det ska bli ett helt album, säger Sara Strömberg.

Läs mer: De prisas för Birger-böckerna

Läs mer om Birgers äventyr:

Kvinna fastnade i Birgerfigur – larmade polisen

Här är den Birger som fångade en kvinna i natt

Inbäddat innehåll

Annons


Catarina Montell

063-15 55 33
catarina.montell@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan