Annons

Annons

Annons

Rödkulleprojektet

Även i Rödkullen kan det bli permanentboende

Det finns fler planer på nya permanentboenden i Åretrakten. Även i Rödkullen kan det bli aktuellt.
– Det är bättre för dynamiken i ett sådant område att också ha inslag av permanentboende i det, säger Daniel Kindberg, delägare i Rödkulleprojektet.

Sedan fastighetsföretagaren Daniel Kindberg och tidigare ishockeystjärnan Markus Näslund tog över det omstridda Rödkulleprojektet har det delvis bytt inriktnig. Daniel Kindberg fanns på onsdagskvällen på plats i Åre för att berätta om hur projektet ser ut i dagsläget.

Läs mer: Rödkulleprojektet – detta har hänt

– Vi lägger lite mer tyngdpunkt på att utveckla Rödkullens centrum uppe vid parkeringen och värmestugan, att bygga attraktiviteten är. Naturligtvis ska vi också satsa på att bygga stycketomter, men vi vill bygga ett attraktivt bycentrum med närservice och större flerfamiljshus, säger Daniel Kindberg.

Annons

I planerna finns även tanken på att bygga permanentboende i Rödkullen.

Annons

– Vi för en sådan dialog med kommunen. Vi tror att när man bygger 8 000-10 000 bäddar tror vi att det måste finnas plats för det och det är bättre för dynamiken i ett sådant område att också ha permanentboende som inslag i det. Vi tror att det blir trevligare och mer attraktivt i längden, säger Daniel Kindberg.

Ännu finns ingen plan för hur stort inslaget av permanentboende ska bli. Daniel Kindberg upplever att responsen från Åre kommun har varit positiv.

– Både tjänstemän och politiker verkar väldigt sampratade och de blir en bra part för oss som exploatörer. Det uppskattar vi mycket. En kärna i det här är att vi ska göra det tillsammans. Jag har inte upplevt några negativa vibbar.

Läs mer: De vill bygga 200 nya lägenheter i Åre

Läs mer: Daniel Kindberg och Markus Näslund i stor affär med Björn Dählie

Läs mer: Markägare fortsatt negativa – spelar ingen roll vem som driver projektet

Annons

Daniel Kindberg är numera delägare i det tidigare omstridda Rödkulleprojektet. Han berättade på mötet i Åre att en plan är att bygga permanentbostäder i Rödkullen.


Jonas Solberger

063-15 55 30
jonas.solberger@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan