Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Länets sevärdheter väcker reslusten i ny bok

Annons

Med boken Underbara Sverige får man uppleva mycket spännande. Här presenteras 30-35 platser eller sevärdheter uppdelade på nio olika regioner. Resan kan börja redan hemma i soffan genom att studera kartorna och läsa om de olika sevärdheterna.

Bokens författare Jesper Groftved har gjort en resa genom hela Sverige med start i Skåne och avslut i Norrbotten. Boken guidar en till pittoreska trädgårdar, kaféer och konditorier och gör avstickare till små gårdar och gårdsbutiker som säljer sina egna produkter. För den historieintresserade som vill besöka platser och byggnader med anknytning till Sveriges intressanta historia med praktfulla slott, bruksmiljöer och industrihistoria, är boken en värdefull katalog.

Annons

Annons

Alla UNESCO:s världsarv finns med i boken, allt från Drottningholms överdådiga barock till skogskyrkogårdens särskilda symbios mellan natur, kultur och eftertänksamhet.

I texten vid varje sevärdhet finns det angivet om det är entréavgift, öppettider, var det är bäst att äta eller om det finns möjlighet att äta medhavd mat. Författaren har inte bara skrivit om sevärdheter utan också gett förslag på vandrings- och cykelturer och särskilt vackra bilvägar.

Kapitel åtta behandlar Jämtland, Medelpad och Ångermanland. Här kan man läsa om Frösö Zoo, Glösa hällristningar, Handöl, Jamtli, Mus-Olles museum, Thailändska paviljongen, Tännforsen, Åre på sommaren samt Sylarnas lockande vackra dramatiska fjällmassiv. Bra kartor, gör det enkelt att hitta och intressanta presentationer av platserna lockar till besök.

I boken ges också tips på en kortare vandring för den som vill ut i fjällen. Den startar vid STF:s Fjällstation i Storulvån och fortsätter till Tjallinge sameläger.

I slutet på kapitlet beskrivs en trevlig biltur mellan Östersund och Timrå. Författaren menar att leden bjuder på en storslagen och omväxlande natur och olika sevärdheter som till exempel Döda Fallet och Utanede.

Boken "Underbara Sverige" är en bok som ger tips på spännande upplevelser för hela familjen. Den väcker reslusten!

Fakta

Recension

"Underbara Sverige – Guide för utflykter året runt från söder till norr", av Jesper Groftved

( Norstedts)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy