Annons

Annons

Annons

Strömsund

Länsbor lämnade sin bil – då krossades den

Semestern höll på att sluta i mardröm för Peter Balkman och hans sambo. På parkeringen vid Gekås krossades deras bil av ett lastbilsläp.
– Vi var ute ur bilen en minut innan, säger Peter Balkman.

Peter Balkman och hans sambo bor i Strömsund, men är på semester i södra Sverige. På tisdagseftermiddagen hade de tänkt sig en lugn shoppingtur, men dagen blev allt annat än lugn.

Eftersom parkeringen vid varuhuset Gekås var full fick de ställa bilen vid vägen. När paret hade lämnat bilen rullade ett obromsat lastbilssläp rakt in i den.

– Vi var ute ur bilen en minut innan, så vi hörde smällen. Vi blev rätt så chockade, bilen blev bara skrot. Vi hade säkert dött om vi hade suttit kvar, säger Peter Balkman.

Annons

Annons

Paret kunde konstatera att de hade haft marginalerna på sin sida, trots allt.

– Ibland sitter man kvar i bilen och tittar på Facebook, eller gör något annat. Vi gick faktiskt rakt ut den här gången, konstigt nog, säger Peter Balkman.

De chockade Strömsundsborna fick hjälp av personalen på Gekås, som tog hand om dem i varuhusets fikarum. Därifrån kunde Peter Balkman och hans sambo ringa försäkringsbolag och ordna med hyrbil så att de kan ta sig vidare på semestern och hem till Strömsund. När LT pratar med Peter Balkman på tisdagskvällen har chocken börjat släppa.

– Det känns väldigt skönt att det gick så bra, säger han.

Strömsundsbon Peter Balkman och hans sambo hade lämnat sin bil en minut tidigare när den krossades av ett lastbilssläp.


Jonas Solberger

063-15 55 30
jonas.solberger@ltz.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan