Annons

Annons

Annons

Östersund

Förbereder stor manifestation mot SD

Den senaste veckan har Sverigedemokraternas partiledare möts av vända ryggar. Nisse Sandqvist är en av dem som står bakom uppropet i Östersund på onsdagen.

På torget står Nisse Sandqvist i samspråk med en polis. Båda har bråda dagar, för polisen innebär onsdagen både besök av statsministern, finansministern och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

– Vi har fått ett rasistiskt samhällsklimat, säger Nisse Sandqvist, som till vardags är vänsterpartist men nu tillsammans med Hannes Nygårdh startat facebookeventet "Östersund, vänd SD ryggen". Sverigedemokraterna och deras politik har varit en katalysator i det samhällsklimatet, säger Nisse Sandqvist.

Annons

Annons

Hittills har nästan 600 personer sagt att de vill delta i aktionen vid lunchtid på onsdagen.

– Jag blir glad av att se, att i stad efter stad så reagerar människor och säger ifrån, säger Nisse Sandqvist.

Manifestationen ska, om det går som initiativtagarna vill, bara handla om en tyst protest där deltagarna vänder ryggarna mot Sverigedemokraternas partiledare.

– Vi har haft en bra dialog med polisen kring aktionen och vill utnyttja vår rättighet till opinionsyttring på ett sätt som inte heller hotar mötesfriheten, säger Nisse Sandqvist.

Nisse Sandqvist har tillsammans med Hannes Nygårdh tagit initiativ till en manifestation mot Sverigedemokraterna.


Henrik Flygare

063-15 55 48
henrik.flygare@ltz.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan