Annons

Annons

Annons

Rödkulleprojektet

Stugägare sågar bantade planer för Rödkullen

De nedbantade planerna för Rödkulleprojektet i Åre väcker kraftiga reaktioner från fritidshusägare i Buustamon.

I LT:s artikel i går gick exploatören Björn Daehli ut med att områdena ovanför Buustamon helt tas bort och projektet reducerats med 50 tomter längre ner.

"Kommunen tog bort områdena ur planprogrammet för snart ett år sedan. Reduceringen av områdena 4 och 5 har kommunen också tagit bort med hänvisning till områdets naturvärden", skriver stugägarna i ett pressmeddelande.

Annons

De anser att exploatörerna försöker manipulera omvärlden genom att ge sken av att ytterligare hänsyn tagits till de som är negativa till att exploateringen.

Annons

Kommunen uppmanas att vänta med beslut om exploatering av Rödkullen och Östra Ullådalen tills 2014, då en ny översiktsplan är klar.

Nuvarande plan är från 1992 och enligt stugägarna visar den att kommunen ska vara mycket restriktiv med att tillåta nybyggen i Ullådalen.

Exploatörernas bildmontage över hur de tänker sig att området mellan Rödkullen och Ullådalsliften ska se ut efter utbyggnad. Bilden är tagen från Mullfjället på andra sidan dalgången. Alla hus ska ha torvtak och små fönster.


Lennart Öhd

lennart.ohd@ltz.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan