Annons

Annons

Annons

Östersund

”Cancersjuk” lurade expojkvän på 400 000 kronor

Kvinnan påstod att hon hade cancer, misstänks ha lurat av expojkvännen och hans familj 400 000 kronor till behandling mot sjukdomen.

En kvinna som enligt Aftonbladet.se kommer från Östersund men numera är bosatt i Stockholmsområdet åtalas för grovt bedrägeri.

Enligt åtalet har kvinnan uppgett att hon hette Emma, vilket var ett påhittat namn, samt att hon var amerikansk medborgare. Kvinnan sökte upp en gammal pojkvän och hävdade att hon fått cancer, men på grund av sitt amerikanska medborgarskap inte kunde få behandling i Sverige utan att betala för den själv. För att ha råd med medicinering och läkarvård behövde kvinnan pengar och på så sätt är kvinnan misstänkt för att ha lurat av sin före detta pojkvän och hans föräldrar nästan 400 000 kronor. Expojkvännen bidrog med över 200 000 kronor och de tidigare svärföräldrarna med nästan lika mycket.

Annons

Annons

Men kvinnan var aldrig sjuk istället levde hon enligt förundersökningen dubbelliv, samtidigt som hon lurade av expojkvännen och hans familj pengar levde hon familjeliv med sin nya pojkvän. Och någon cancer eller amerikanskt medborgarskap existerade aldrig.

Åklagaren menar att det handlar om ett grovt bedrägeri då kvinnan kommit över betydande belopp. Kvinnan förnekar att hon begått något brott.


Alexandra Westerlund Karlsson

alexandra.w-k@ltz.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan