Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fryst espressotårta

Dessert och kaffe i ett! En fryst tårta som serveras lätt tinad.

Receptet kommer från Arla.

Annons

8-10 personer

300 g mandelmassa

1 ägg

2 äggvitor

2 msk kakao

Fyllning:

4 dl vispgrädde

2 msk frystorkat espressopulver (eller vanligt pulverkaffe )

1 dl florsocker

2 äggulor

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ner ägg, äggvitor och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt kakan kallna. Blanda grädde, kaffepulver och florsocker i en bunke. Vispa grädden tjock. Vispa ner äggulorna. Bred ut grädden över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 timmar. Låt kakan stå framme cirka 30 minuter före serveringen. Garnera eventuellt med riven blockchoklad.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy