Annons

Annons

Annons

Rödkulleprojektet

Här är ett av de största projekten i Åres historia

I veckan togs första steget i ett av de största tomtprojekten i Åres historia. På 90 hektar ska det investeras runt 2,5 miljarder kronor. En hel by ska byggas i Åres mest outbyggda område, Ullådalen-Rödkullen.

Med tanke på storleken är det inte så konstigt att Åre kommun under ärendehanteringen hittills uppvisat tecken på stora skälvan, hållit materialet hemligt in i det sista och tagit ärendet direkt till kommunstyrelsen istället för att som brukligt först ta upp det i miljö-, bygg- och räddningsnämnden.

Men nu är första beslutet taget, sekretessen hävd och planprogrammet på väg ut på remiss till markägare, myndigheter och andra berörda. Dessa har nu till den 23 maj på sig att tycka till om planprogrammets utformning.

Annons

Annons

Processen är i gång och Hans Olofsson, Dählies högra hand och partner i Dähliebyn AB, drar en lättnadens suck.

– Äntligen har vi ett konkret program att jobba med, säger Olofsson.

Fakta

Rödkulleprojektet

Projektets huvudexploatör är ett bolag, Dähliebyn AB, där Björn Dählie och Skistar AB ingår. Dähliebyn har överenskommelser med flera markägare i området, däribland Maths O Sundqvist.

Planområdet omfattar ett 90 hektar stort område från E14 i söder till Ullådalsstugan i norr. Centralt ligger Rödkullen med Skistars garage och parkeringsplatsen för skidområdet.

Projektet är indelat i 17 delområden. Vilket som ska detaljplaneras först är inte bestämt utan beror på hur planprogrammet tas emot, hur svårbyggt området är och hur marknaden ser ut.

Ullådalsvägen vid E 14 ska studeras särskilt. En rondell är tänkbar där liksom vid infarten till Rödkullen.

Exploatören hoppas kunna sätta spaden i jorden år 2012 men hela utbyggnaden väntas ta upp till 20 år.


Elisabet Rydell-Janson

elisabet.rydell-janson@ltz.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan