Annons

Annons

Annons

Rödkulleprojektet

Dählies Rödkulleplaner på väg ut på samråd

Åres kommunstyrelse beslöt i dag att planprogramförslaget över Björn Dählies jättelika exploateringsplaner för Åres Rödkulleområde ska skickas ut på samråd.

Även Dählies andra ärende, som gäller centrala Åre, klubbades igenom.

Björn Dählies partner Hans Olofsson ringer upp LT kort efter beslutet på förmiddagen. Han vill träffas och lämna över ett exemplar av planprogrammet, som politikerna nyss har godkänt för en samrådsrunda.

Hittills har Åre kommun vägrat lämna ut några papper som haft med programmet att göra men nu går det inte hålla på längre och Olofsson vill visa att från exploatörens sida är det öppenhet som gäller. Och när det blir informationsmöte i Åre den 17 april kommer Dählie själv att presentera planerna.

Annons

Olofsson är klart nöjd när han lämnar över en kopia av "Planprogram för Rödkulleområdet”, som egentligen omfattar mycket mer, nämligen hela området från E14 i söder ända upp till Ullådalsstugan i norr och har delats in i 17 separata delområden. ”Ullådalens friluftsområde behålls dock intakt”, skriver kommunen i programmet.

Annons

Programmet är späckat med bilder på byggstilar från andra fjällorter, blandat med kartor över de olika bebyggelseområdena, såväl befintliga, som nya och sådana som eventuellt ska planläggas. Inritade är även planerade nya liftar, nedfarter och skidvägar, trots att skidområdet inte ingår i planprogrammet utan ska tillståndsprövas separat.

Starka protester har hörts mot utbyggnad speciellt i de känsliga delarna kring det väglösa fjällområdet Buustamon men enligt Olofsson är motståndet där inte alls så kompakt som det tidigare gjorts gällande. Visserligen måste väg byggas till området men det ska inte byggas vägar inne i själva stugområdet och stor vikt ska läggas vid att byggnaderna ska smälta in vad gäller färg och stil.

Kommunstyrelsen godkände samtidigt planläggning för Dählies exploateringsprojekt inne i centrala Åre, där han vill bygga 58 turistlägenheter vid Årevägen.

Björn Dählies partner Hans Olofsson var nöjd med kommunstyrelsens beslut att skicka ut planprogrammet över hans och Dählies jättelika exploateringsplaner för Rödkullen/Ullådalen.

Klicka för större bild

Annons

Björn Dählies partner Hans Olofsson var nöjd med kommunstyrelsens beslut att skicka ut planprogrammet över hans och Dählies jättelika exploateringsplaner för Rödkullen/Ullådalen.


Elisabet Rydell-Janson

elisabet.rydell-janson@ltz.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan