Annons

Annons

Annons

Rödkulleprojektet

”Det blir inte som i Björnen, husen ska smälta in”

Gammal, överspelad och irrelevant, det blir varken radhus eller höghus. Det säger exploatören om skissen över Dählies planer i Ullådalen/Rödkullen.

Björn Dählies affärspartner i projektet, Hans Olofsson, hävdar bestämt att skissen inte betyder någonting, enligt honom har den inte ens visats på informationsmöte med stugägarna. Han var själv med på mötet och det som visades där var ett förslag på hur vägnätet skulle se ut, inget annat.

Hans Olofsson vet inte hur eller varför den här skissen med alla husen spridits. Han har förvisso sett den och det är projektets arkitekter som gjort den. Men att det ritas och skissas i början av ett projekt är ju självklart, menar han.

Annons

Annons

– Man måste ju ha någonting att diskutera kring, säger Olofsson.

Relevanta skissmaterial kommer däremot inte att komma fram förrän planprocessen är i gång och kommunen har godkänt ett förslag. Just nu jobbas det på sådana förslag till kommunen.

Vad gäller oron i exempelvis Buustamon säger han att det inte alls kommer att bli som i Björnen. Det kommer inte att bli några radhus och de kommer att vara väldigt hårda i styrningen så att det byggs på rätt sätt. Träd ska lämnas kvar mellan husen, det ska inte bli stora blänkande fönster och inga höga hus på 6-7 våningar.

– Det som byggs ska smälta in i naturen, säger Olofsson.

Han vet att vissa fritidshusägare i Buustamon gärna vill fortsätta ha det väglöst i området men han tror inte att räddningstjänst och förare av utryckningsfordon skulle gå med på att det byggs hus om det saknas väg.

Skistar är samarbetspartner i projektet och äger en del av marken. Men enligt fastighetschef Lennart Blom har Skistar inte skrivit något avtal med Dählie. För Skistars del handlar det inte om bäddar utom mest om hur exploateringen rör liftar och nedfarter i området. Och han tror inte på några höghus i Rödkullenområdet.

Det kommer att ta lång tid innan det blir så kallat ”skarpt läge” och enligt Blom är det inte ens säkert att Dählie bygger några hus.

Annons

– Det kanske bara blir tomter som säljs, säger Lennart Blom.


Elisabet Rydell-Janson

elisabet.rydell-janson@ltz.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan