Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yran håller på sina bokningar

/
  • Lugn, bara lugn. Det blir en festivalsommar i år också. Snart presenteras de första artisterna. Yrangruppen från vänster: Pontus Sillrén, Andréa Wiktorsson, Stefan Kauppi och Lars ”Sillen” Sillrén.

Blir det någon festival i sommar eller? Hittills har Storsjöyran inte presenterat en enda artist medan andra festivaler nästan har hela programmet klart.

Annons

Way out west har nyligen gått ut med sommarens dragplåster som i år blir Robyn. Peace and love i Borlänge har redan fyllt halva affischen, med bland andra Kings of Leon, Maskinen, Oskar Linnros, Journey och Social Distortion. Sweden rock lockar med Ozzy Osbourne, Whitesnake och Judas Priest.

Från Storsjöyrans sida har det hittills varit lugnt. På hemsidan skriver arrangörerna att det visserligen är osedvanligt tyst på webben, men att det bakom kulisserna jobbas frenetiskt inför sommarens festival den 28-30 juli.

När artistsläppen görs har varierat mycket från år till år. I fjol gick de ut med första bokningen före jul, men nu har de valt att inte göra det, säger Storsjöyrans vd, Lars Sillrén. I slutet av januari eller början av februari presenterar Storsjöyran de första namnen.

– Vissa festivaler har bråttom med släppen. Då brukar man få betala mycket för att få träffa artisterna. Storsjöyran ligger nästan sist i säsongen och vi vet när biljettförsäljningen sätter igång, säger han.

Just nu är Lars Sillrén och artistansvariga Andréa Wiktorsson i Helsingborg för att besöka branschens Artist 2012, som också kan ses som ett artistsättningsmöte.

– Vi träffar de större bolagen och representanter från underleverantörer. Därefter börjar man planlägga. Så det här blir startskottet för vår del, säger Lars Sillrén, som inte känner sig stressad över att de andra festivalerna har ett försprång på marknaden när festivalbesökarna börjar boka sommarens musikstopp. Han säger att allt tyder på att merparten av bokningarna görs senare på året.

– Nej, stressad blir jag inte. Det är inte så att vi sitter passiva under året. Vi har våra förhandlingar och kontakter, men det är ingenting vi går ut med så här tidigt.

• Något kanske det ändå finns att säga om årets Storsjöyra. Har ni något spännande på gång?

– Det är alltid spännande.

Mer läsning

Annons