Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Världen behöver mer kärlek

Det kan aldrig bli för mycket kärlek i världen. Nu startar LT:s poesitävling, där vi vill läsa dina bästa kärleksdikter. Skriv till den du älskar, skriv till dig själv, skriv för att världen törstar efter kärlek, eller skriv en rad till Viktoria och Daniel. Jo, de behöver det också.

Poeten Bob Hansson och tv-programmet ”Babel” har redan börjat, nu hänger vi på. Så här ligger det till: Liljevalchs konsthall ville att landets främsta poeter skulle skriva kärleksdikter som en bröllopspresent till Viktoria och Daniel i sommar. Men projektet blev laddat. Så laddat att det lades ner. Poeterna ville inte förknippas med kungahuset och de få kärleksdikter som skrevs fick stanna i skrivbordslådan.

Men oavsett vad vi tycker om kungahuset kanske det stundande kungliga bröllopet har fått oss att tänka lite mer på kärleken. Nu ska alla hjärtan, hela som krossade, med blått som rött blod, upp i ljuset. Låt dig inspireras av poeten Marianne Panther som trots sin unga ålder redan har gett ut två diktsamlingar. LT har också varit ute på stan och frågat länsborna om deras bästa kärlekstips. Jämtarna visade sig vara ett riktigt romantiskt folkslag.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons