Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vaplans socialdemokratiska kvinnoklubb

Annons

Vaplans socialdemokratiska kvinnoklubb höll sitt årsmöte på tisdagen den 1 mars i Krokom. Ett 20-tal medlemmar deltog. Marianne Stålberg ledde mötet effektivt och med framgång.

Mötet konstaterade att verksamhetsåret 2010 varit bra med många olika aktiviteter. 12 av de 35 medlemmarna (=34 procent) har uppdrag i kommun, landsting, rättsvårdande organ samt i centrala sammanhang.

Kvinnoklubben har varit synnerligen aktiv och utbildat medlemmarna i partiets och kvinnoförbundets historia, framträdandeteknik, skrivteknik, argumentationsteknik med mera.

Vaplans kvinnoklubb är den mest aktiva i länet. Den bygger sin verksamhet på att politik både är allvarligt och lättsamt! Mi Bringsaas, som omvaldes som ordförande, bidrar i stor utsträckning till detta. Hennes förmåga att kombinera nytta med nöje är omvittnad.

Mi Bringsaas har med stor skicklighet administrerat ett Brasilienprojekt som fått en hel by, Cumbuco, att lyftas. Engelskundervisning, stödundervisning, kvinnokurser har, i fem år, stått på dagordningen i ett Sidastött projekt som administrerats från Vaplans kvinnoklubb. Nu övergår projektet i en ny form.

Mi Bringsaas, Margareta Winberg, Britt Carlsson och Jenny Pallin omvaldes till styrelsen. Nyval av Eva Handmark.

En intressant diskussion om S-kvinnors förbundskongress hölls. Nalin Pekgul står i tur att avgå och man diskuterade alternativ till henne som förbundsordförande.

Mötet avslutades med en optimism för framtiden och en entusiasm för arbetet i Krokoms kommun.

Mer läsning

Annons