Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Uno Eriksson

/

Min älskade livskamrat Uno har lämnat mig efter ett långt liv tillsammans.

Uno föddes i Hackås 1924 som äldst i en syskonskara på sex personer. Efter normal skolgång och värnplikt utbildade han sig inom elektriska facket och hamnade så småningom vid Vattenfall där han verkade som arbetsledare vid utbyggnad av stora transformatorstationer bland annat den i Lima som då var Europas största.

Uno fick genom sitt yrke ofta flytta mellan olika arbetsplatser, från Harsprånget i norr ända ner till Söderåsen i Skåne, den tidens ”vattenrallare”.

På grund av hälsoskäl var han tvungen att sjukpensionera sig vid femtio års ålder och flyttade då hem till Jämtland där han och jag tog över mitt gamla föräldrahem Ismundbacken och gjorde det till vårt kära fritidsställe när vi inte vistades i vår bostad i Östersund.

Umgänget med släkt och vänner fyllde en stor del av vårt liv, Uno ställde alltid upp för att göra dessa möten positiva. Firandet av syskonens högtidsdagar var viktiga tillfällen för Uno då han fick möjlighet att återvända till sin barndoms bygd Hackås.

Trots sin höga ålder fortsatte han att bland annat sköta gräsklippning till så sent som för några dagar sedan, den välskötta gården var en hederssak för honom.

Saknaden efter Uno är mycket stor för mig och syskonskaran, men de positiva minnena skall hjälpa oss i framtiden.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons