Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Temple Run

(Imangi Studios) Ålder: 9+ Format: iPhone, iPod Touch
Genre: retroaction

Annons

Ok, du har spelat ett gäng olika Indiana Jones-spel genom åren, men knappast ett som fångar den underbara känslan i inledningsscenen av Jakten på den försvunna skatten. Den klassiska sekvensen där doktor Jones tvingas fly undan ett stort rullande stenklot satte ribban högt för resten av filmserien och presenterade karaktären på ett fantastiskt sätt.

Nu har Harbor Master-skaparna Imangi tagit fasta på precis den och byggt ett helt spel på sekvensen.

Spelet är fantastiskt enkelt. Du ombeds ta en gudabild av guld, om du vågar, sen är jakten igång.

Efter dig har du en skock skogstokiga apor. Framför dig har du en oändlig, slumpritad hinderbana där du ska plocka mynt, ducka, hoppa och svänga i ett rasande tempo. Thats it, och det behövs inte mer än så för att du ska dras in i ett beroende som får dig att vilja spela bara en gång till för att nå en bit längre och slå ditt rekord.

Grafiken är enkel och läcker på samma gång. Kontrollerna, där du tiltar din telefon/mediaspelare och sveper med fingret i den riktning du vill springa, är så självklara att vem som helst kan spela direkt.

Temple Run är inte gjort för maratonpass, på grund av enkelheten, men det har ändå en tendens att göra det svårt att sluta spela, precis som det ska vara med ett bra mobilspel.

Annons
Annons
Annons