Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska damerna trea i stafetten

Annons


Det svenska damstafettlaget, med lördagens världscupsegrare Charlotte Kalla på slutsträckan, kom trea på 4x5 kilometer i världscuptävlingarna i Gällivare på söndagen.

Sverige noterades för tiden 51.44,2 – 42,7 sekunder bakom segrande Norge.

I det svenska laget åkte – förutom Kalla – Jenny Hansson, Britta Norgren och Anna Haag.

-Det var tuffa åkare som Jenny hade emot sig på första sträckan. Britta gjorde jättebra på andra och Anna bara kämpade på. Sen gjorde jag en ganska bra sistasträcka, säger Kalla till SVT efter tredjeplatsen.

-I slutet bara skrek de på mig att det var lugnt. Att vi skulle klara pallen.

Efter en utklassningsseger på damernas 10 kilometer fristil på lördagen och en tredjeplats i stafetten på söndagen har Kallas säsong fått en kanonstart.

-Det är så härligt att få vara tillbaka uppe på pallen med stafettlaget, säger hon.

-Helt fantastiskt, jag är så himla glad. Det ska bli en rolig vinter.

Vid sidan om pallplatslaget svarade det svenska andralaget (Lina Andersson, Sara Lindborg, Maria Rydqvist och Maria Gräfnings) för en bra prestation och slutade åtta, placeringen före Norges andralag.

I Norges vinnande förstalag åkte Marthe Kristoffersen slutsträckan och gjorde upp om förstaplatsen i en spurtstrid med Finlands Riitta-Liisa Roponen. 0,4 sekunder blev Norges segermarginal.

-Det var spännande. Det funkade riktigt bra i dag. Att få köra stafett första helgen och vinna – det är enormt, säger norskan till SVT.
Annons

Mer läsning

Annons