Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strindheim vassast bland damerna i St Olavsloppet

/

Trångsvikens försprång var inte tillräckligt. När Strindheim plockade fram sina bästa kort var länslaget chanslösa.

– Idag har vi fått kämpa, säger Marie Robertsson Nyqvist.

Annons

Trångsvikens damer hade inför lördagen ett försprång på 2.30 ner till Namdal och ytterligare fem minuter till Strindheim. Ett försprång som denna gång inte var tillräckligt för att stå emot Trondheimlaget Strindheims förstärkningar till sista dagen.

– Dom är starkare här, det är ju såhär för oss när vi springer åt andra hållet, säger en av Trångsvikens löpare, Linda Eriksson.

Norska Strindheim visade ingen pardon och var fullständigt överlägsna. De sju och en halv minuterna som laget var efter vid start hade förvandlats till en vinstmarginal på drygt fem minuter ner till Namdal och hela tolv och en halv minut till Trångsviken.

– Det har varit väldigt spännande för vi, Namdal och Trångsviken har varit väldigt jämna, men idag så tog vi dem kraftigt, säger Runa Bostad i Strindheim, som har varit med och löpt fyra etapper på tre dagar.

– Vi visste att vi hade ett starkt lag och kanske hade Trångsviken sitt bästa lag de två första dagarna i Sverige och det är ju naturligt. Det är lättare för dem att löpa i Sverige samtidigt som det är lättare att få löpare för oss i Norge, fortsätter Runa som dessutom var snabbast på sin sträcka mellan Hommelvik-Malvik.

Trångsvikens bortfall av löpare ledde till att laget fick dubbla många sträckor sista dagen.

• Är det en av anledningarna till att det blev såhär?

– Jo men det är det, det är klart. Vi är inte fler och då är det ju så, det är de förutsättningarna som är. Det är surt, besviken är man ju alltid när man är trea, säger Linda Eriksson

– Men vi har gjort så gott vi kan, vi har kämpat det vi kan, fyller Marie Robertsson Nyqvist i.

Runa Bostad var däremot gladare.

– Jag är väldigt glad, det har varit en fantastisk stämning i år, säger vinnaren.

Mer läsning

Annons