Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöpligt slut för Frösön

/
  • Frösö IF tog sig till semifinal, men inte längre än så. De föll mot Vuku IL i en match som slutade 1–0. På bilden Rebecca Bill i gruppspelsmatchen mot Buvik.

Frösö IF gick längst av alla länets lag i Storsjöcupen. I semifinalen mot Vuku IL tog det ändå stopp för F16–tjejerna, i en match som snöpligt slutade 1–0.

Annons

Frösö IF:s lycka i årets Storsjöcup spolades bort med det tunga regn som intog Sportfältet under lördagen. Hemmalaget visade inte upp sin gamla vanliga vinnarmentalitet, åtminstone inte under första halvlek mot norska Vuku IL.
Norskorna krigade in sitt ledningsmål, och frågan var om Frösön skulle kunna ta sig tillbaka. Hemmaspelarna försökte skapa anfall, men lyckades inte hela vägen fram till kvittering. De uppträdde stressat och började skicka långa bollar utan bestämd adress istället för att spela sig fram längs backen.

I och med att andra halvlek startade förändrades matchbilden något. Frösön växlade upp tempot och hittade hem i spelet. Många var de gånger man spelade sig igenom det norska mittfältet, för att i oturens tecken missa mål eller få sina skott blockade av den storspelande Vukumålvakten. Frösön fortsatte trycka på, men lyckades alltså aldrig komma igen.

Marika Rande, bekant från torsdagens tidning, gjorde sitt jobb som lagkapten, i det att hon lyfte laget och själv agerade nyckelspelare i flera bra anfall.
– Jag tycker att vi spelar bättre än dem, men de får en chans och gör mål på den. Det känns väldigt tråkigt, säger Marika.

Efter att Frösön slagits ut var Hammarby IF kvar att representera Sverige, vilket inte gick så bra. De förlorade sin semifinalmatch mot Verdal IL, också det med 1–0. I finalen blev det alltså dubbelnorskt, en match som Verdal kammade hem med 2–0.

Frösö IF:s tjejer kan i alla fall ta med sig något hem, de tog sig längst av alla länslag i årets Storsjöcup. Inget annat lag avancerade till semifinal, vilket faktiskt inte hänt på flera år. Sedan 2007 har det alltid varit minst ett jämtländskt lag i A–final, och många gånger har guldbucklorna fått stanna i länet.

Årets cup slutade med sex norska guldvinnare. De utomnordiska lagen var inte överlägset bra i alla klasser, men Bankok MC i F12, Atletico Paulistinha i P12 och Tucuman i P13 tog hem tre av gulden. Endast två svenska lag vann sina klasser, i F13 och F14. Båda från Alnö IF.


Mer läsning

Annons