Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

SM-helg i Åsarna

På torsdag invigs årets USM i längdåkning. De tuffa banorna står redo och tävlingsledaren Markus Daabach lovar att ungdomarna kommer att minnas Åsarna.

Nu samlas landets unga längdåkare i Åsarna för att göra upp om SM-medaljer i distans, sprint och stafett. Skidmetropolens idrottsklubb fyller 90 år i år och arrangemanget av USM ingår i firandet.

– Vi satsar stenhårt på arrangörsskapet och Thomas Wassberg har klurat ut riktigt tuffa banor. Åkarna kommer verkligen att minnas att de har varit här i Åsarna, lovar Daabach.

Invigningen sker på torsdagseftermiddagen med en tävling som inte ingår i SM.

– Det blir en teknikbana på drygt 1,5 kilometer som ungdomarna får väcka kroppen med, förklarar Markus Daabach.

På fredagen är det distanstävlingar, under lördagen avgörs sprinttävlingarna och SM avslutas med stafetter på söndagen. Till de individuella grenarna är närmare 250 ungdomar anmälda och drygt 50 lag kommer att delta i stafetterna

När det gäller länsåkare med medaljchans så ställs hoppet framför allt till Utrikesåkaren Gry Abrahamsson-Gjersvold i D15 samt till Tua Dahlgren, Spikbodarna och Johanna Albertsson, Stugun, i D16.

Under tävlingsdagarna kommer Åsarna IK att ha en rad kringaktiviteter.

– Vi ska ha ett restaurangtält öppet, det blir lekar och andra upptåg för den yngre publiken och det lokala bandet The Relatives kommer att stå för musiken under fredagskvällens kamratmiddag.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons