Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läglig sommarvila för K/D

/
  • Cecilia Bäckvall i duell med en Timråförsvarare,
  • Marie Strid är K/D:s speciella målskytt i år med åtta mål under våren. Mot Timrå blev det dock inga mål för 20-åringen.

K/D-tjejerna går till sommarvila efter 1–1 mot Timrå.

En väldigt läglig sommarvila, dessutom.

– Verkligen. Det här hade vi behövt redan för någon vecka sedan, säger tränare Bo Alenius.

Annons

K/D har som helhet gjort en riktigt bra vår. Sju segrar på tio matcher är fina papper, och laget har bra häng på serieledande ÖDFF.

1–1 mot Timrå var dock en indikator på att sommarvilan är behövlig.

– Vid den här tiden på säsongen har alla lag en del småskavanker. Men vi har en tunn trupp och då märks det lite extra när några viktiga spelare är borta och andra får spela halvskadade, säger Bo Alenius.

Trots det borde det kanske ha blivit tre poäng mot Timrå. Hanna Bäckman fixade ledningen i första halvlek på en stiligt inåtskruvad frispark. Timråmålvakten frös fast på linjen och bollen gick i mål utan vidare touch från K/D-spelare.

Marie Strid hade sedan toppläge att sätta dit sitt nionde mål för säsongen. Den snabba forwarden fick till ett avslut efter en hörna, ett avslut som rensades bort på mållinjen.

– Vi tycker ändå att vi har hygglig kontroll på matchen och är det spelförande laget, även om vi inte är på den nivå vi vill vara. Timrå har ju totalt två avslut på mål i hela matchen.

Timrås andra avslut var en frispark som dök in under ribban och spikade slutresultatet 1–1 med kvarten kvar.

I K/D-lägret menar man att resultatet kanske går att härleda till lagens möte förra veckan. Då ledde K/D med hela 5–0, men släppte in tre sena mål som gav Timrå mod.

– Hade vi kunnat hålla 5–0 då så kanske de hade kommit upp med lite annan inställning, säger Bo Alenius.

– Men i höst tror jag absolut att vi ska kunna vara med i toppen. Vi och ÖDFF och Selånger ska kunna vara med här uppe.

Spelarbetygen mot Timrå tar vi det en smula försiktigt med. De flesta kan mera, men Hanna Bäckman och Josefin Arvidsson var som vanligt starka i centrallinjen.

Mer läsning

Annons