Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hör Frösöns tränare Anders Engström om derbysegern

Derbykänslorna gick inte att ta miste på när Frösön hemmaslog IFK på tisdagen.

– Det är lite grinigt, men så ska det vara, säger Anders Engström, tränare i Frösön efter 1–0.

Annons

Ettan och tvåan möttes i tisdagens toppmatch i herrfyran.

Och det stångades rejält. Domaren delade ut sex kort, varav ett rött som kom i den 87:e minuten. Jonas Lundkvist kapade då Mattias Nyman i Frösön, drog på sig sitt andra gula kort och fick kliva av.

– Det är egentligen ingen sådan fotboll vi vill spela. Det passar oss inte när det blir grinigt, säger trotjänaren Richard Hamner i Frösön, som blev matchvinnare.

Hans mål i 34:e minuten skulle visa sig räcka hela vägen.

– Jag och Fredrik Gregorsson får till ett fint väggspel på kanten som gör att jag kan sätta dit den i nätet, säger Richard Hamner, som avslutade distinkt.

Några fler mål blev det inte i derbyt. IFK försökte pressa för en kvittering i andra halvlek men åstadkom inte särskilt många farliga målchanser. Det hade lika gärna kunnat bli 2–0 till Frösön.

– Vi har en bit kvar till formen. Det går lite för sakta. Men vi får vara nöjda med poängen. IFK är ett väldigt bra fotbollslag, säger Richard Hamner.

Frösöns tränare Anders Engström var nöjd med tre poäng:

– Det känns riktigt skönt. Vi möter seriens förmodligen mest vältrände lag med duktiga unga killar. Men vi sköter det bra och får till en bra press i första som gör att vi får målet, säger han.

Mer läsning

Annons