Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Offerdal

Föreningen har haft sitt månadsmöte för mars i Bångens skola.

Annons

Ordförande Henry Haxner hälsade alla välkomna och han riktade ett särskilt välkommen till Kristina Andersson och Nils- Erik Emilsson.

Det var cirka 40 medlemmar som fick lyssna på Kristina Andersson som engagerat berättade om osteoporos, benskörhet, och att det finns möjlighet att få medicin som stärker skelettet.

Sverige har flest benskörhetsfrakturer i världen och Jämtland toppar i Sverige. Kostnaden för samhället är i dag 16 miljarder. Varannan kvinna över 50 år och var fjärde man över 70 år löper risk att drabbas av frakturer. Några saker som man själv kan göra för att stärka skelettet är att motionera, äta rätt och inte röka.

Den som är orolig för att ha drabbats av benskörhet ska kontakta sin läkare.

Nils-Erik Emilsson tog vid efter föredraget och sjöng några av de välkända andliga sångerna.

När det var dags för fika och som avslutning fick åhörarna lyssna till ytterligare några sånger. Värdarna från Bångåsen bjöd på kaffe, en god smörgås och en bakelse. Under fikat såldes lotter. Många hade tur och gick hem med en eller flera vinster.

Som avslutning informerade Henry bland annat om att danserna i Tulleråsen är populära. Han undrade om det fanns intresse att göra en resa till sommaren och kom med en del egna förslag. Han bad också om fler förslag på resmål. De flesta tyckte att det skulle vara trevligt att fara på en resa.

Deltagarna informerades också om att medlemmar i SPF kan köpa tågbiljetter till halva priset om man köper biljetten på stationen i Östersund.

Som avslutning tackade ordförande Henry Haxner kökspersonalen och dagens föredragshållare och underhållare och önskade välkommen till nästa möte.

Mer läsning

Annons