Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Revsund

PRO Revsund har haft säsongsavslutning med medlemsmöte den 29 maj, där vi bland annat hade besök av två sjukgymnaster från Bräcke, Erika Fransson och Sara Ehlén, vilka på ett mycket informerande sätt, både teoretiskt och praktiskt visade hur man kunde hålla kroppen mjuk och spänstig, även om man är gammal.

Annons

Ordförande Erik Magnusson öppnade sedan mötet och gick igenom de olika punkterna på dagordningen, innan vi inmundigade kaffe och tårta, som Sonja Magnusson hade tillverkat, som hon alltid gör till terminsavslutningarna.

Den 31 maj hade vi motionsdans i Folkets hus i Gällö. Hela 112 PRO:are hade hörsammat inbjudan och kom och dansade till den populära orkestern Finezz från Sundsvall samt drack kaffe med tunnbrödsstut, vilket ingick i entréavgiften.

Avslutningsvis gjorde vi en bussresa den 18 juni tillsammans med PRO Bräcke och splittrade delar av PRO Frösön, samt även en medlem från SPF Gimdalen. Resan startade i Östersund klockan 06 för vidare befordran via Pilgrimstad, Gällö, Bräcke, till Vättaberget i Liden, där vi, innan vi beundrade den hänförande utsikten över bland annat Indalsälven, drack kaffe med tekaksmacka. Vi fortsatte därefter ner till Gudmundtjärn, där en guide väntade, för att berätta om gårdens historia och visa oss runt på platsen. Vi fortsatte därefter Indalsleden till norra Stadsberget i Sundsvall, där en storslagen lunchbuffé var iordningställd. Även där var det en fantastisk utsikt, över staden.

Efter någon timme var det åter dags att fortsätta färden, med otroligt duktige och sympatiske chauffören, Lars Björklin, vid ratten. Vi åkte nu runt hela Alnön med ett bensträckarstopp vid fiskeläget Spikarna, för att känna havsdoften och samtidigt ta lite foton. Efter att åter äntrat bussen, fortsatte vi upp till Tynderö och försäljningsstället Ladugården, där jag tror att alla resenärerna köpte glass, inmundigade i det vackra sommarvädret.

Nu började det bli dags för middag, varför vi styrde kosan till Porter Café på Åstön, där det även där var uppdukat en stor buffé, som man inte orkade äta allt av. Det är ju ofta så, att ögat vill ha mer än magen.

Klockan började bli mycket, så det var dags att påbörja hemfärden, som gick via Birsta och Timmervägen, till E 14, som vi fortsatte till rastplatsen Lomtjärn, där vår chaufför Lars serverade bussfika, innan det bar iväg igen, raka spåret hem.

De flesta verkade en smula trötta, men glada och lyckliga, efter en mycket lyckad busstur. Vi får se vad vår reseledare John Persson, har tänkt ut vart vi ska resa nästa gång, när det är så dags. Det ser vi fram emot och kanske vi då får tillgång till en större buss, eftersom vi denna gång fick ett sådant oerhört gensvar på annonserna. Vi tackar så mycket för denna gång och hoppas på fler resor i framtiden.

Uno Berger

Mer läsning

Annons