Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Majvor Lindqvist, Svenstavik

Majvor Lindqvist, 70 år, har lämnat oss i sorg och saknad efter en tids sjukdom.

Annons

Majvor växte upp i Hoverberg tillsammans med föräldrarna Astrid och Anders som tillsammans fick tre döttrar. I samma hus bodde även farmor Helga och farfar Carl till en början. Äldsta systern Ingrid (gift Andersson) föddes 1938, Majvor föddes 1945 och 1957 kom yngsta systern Ylva. Familjen var alltid viktig. Musiken var ett gemensamt intresse, familjekvällarna bestod av sång och musik där var och en spelade något instrument. Majvor var duktig på att sjunga och spela piano.

Majvor tog realen i Svenstavik och läste sedan en utbildning inom handel. Hon provade på flera olika arbeten under sitt yrkesverksamma liv, kontor, frukostvärdinna, montör med mera.

Majvor bodde också på många olika platser i sitt liv, bland annat i Sundsvall, Örebro och Stockholm men hon återvände alltid till Jämtland.

Efter far Anders bortgång, 1994, så flyttade Majvor tillbaka till Hoverberg och var ett starkt stöd för mor Astrid. Majvor hjälpte sin mor och var anledningen till att Astrid kunde bo hemma tills att hon var över 90 år och gick bort. Majvor flyttade därefter in i föräldrahemmet och bodde där i sex år.

De sista åren bodde Majvor i Svenstavik. Systrarna flyttade till Göteborg på 80-talet och blev fortsatt bosatta där. Ingrid gick bort 2012 och Majvor kom ner och hjälpte Ingrid när hon blev sjuk. Att vara ett stöd för de äldre och sjuka omkring henne kännetecknade Majvor. Hon tyckte om att hjälpa tanterna på "backan". Majvor var en generös person, hon delade gladeligen med sig av det hon hade.

Ett av Majvors stora intressen var att vistas i naturen. Hon gillade att plocka bär och att fiska. Det blev många liter bär varje år, både för familjens bruk och till försäljning.

Majvor var duktig på att laga mat och de sista åren fick hon ett till intresse i att baka. Hon bakade och var noga så det blev perfekta kakor.

Majvor älskade att åka på utflykter, från en tur runt berget till heldagsutflykter.

Ett av Majvors glädjeämnen var systerdottern Malins barn Milly, nu 5 år, som hon tyckte mycket om att skämma bort. Majvor hann träffa Millys lillebror Axel (nu 5 månader) en gång innan hon gick bort. Malin (Ylvas dotter) med familj har tagit över familjehemmet men är bosatta på Hönö utanför Göteborg. Majvor kommer alltid finnas i våra hjärtan.

Ylva, Malin och Anders med barnen Milly och Axel

Mer läsning

Annons