Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

90 år ...

/

... fyller i dag den 14 september Sixten Andersson, Rötviken, Föllinge.

Annons

Som ung övertog Sixten familjegården som funnits i familjen flera generationer bakåt. Han drev den aktivt fram till 1991 då yngsta sonen tog över.

Sixtens intresse för gårdens väl och ve slutade inte med överlämnandet, han fortsatte aktivt i skötseln ända till för cirka ett år sedan då hälsan satte stopp.

Han gifte sig med Lilly-Britt 1959 och fick tre barn, tvillingarna John och Karin samt Björn.

Jakt och fiske har varit det stora intresset, jakthistorierna har blivit många med åren. Fick Sixten en stund över tillbringade han den i fiskestugan i Hasslingen.

Sixten har arbetat hårt från morgon till kväll sedan barnsben. En hjärtoperation för ett år sedan satte stopp och Sixten bestämde sig för att flytta till kooperativet Hotagsfjärden.

Barn, barnbarn och barnsbarnsbarn ligger varmt om hjärtat.

Ofta och gärna berättar han om sina älskade hästar han haft genom åren. Han tycker också om att berätta om gamla tider och har verkligen ett långt liv att minnas ifrån.

Sixten är byäldste i Hotagen och kör fortfarande sin röda bil. Han tar också dagliga promenader i och runt Rötviken. Han tar på sig lättare uppdrag som barnpassning och hundrastning har även planerat att delta i denna års älgjakt.

Mer läsning

Annons