Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragspelsklubben Jämtbälgen

/
  • Anita Bergqvist ger Harriet Svaleryd en klapp på axeln och önskar lycka till.Foto: Åke Bengtzon

Dragspelsklubben Jämtbälgen har avhållit sitt årsmöte.

Annons

Ett 50-tal medlemmar deltog i mötesförhandlingarna som leddes av Anita Bergqvist som varit föreningens ordförande de senaste åren och som nu frånsagt sig ledarskapet. Ny ordförande för innevarande år, som dessutom är klubbens jubileumsår med 40 år i dragspelens tecken, blev Harriet Svaleryd som berättade att hon verkligen gillar dragspelsmusik. Harriet är känd som en duktig administratör tidigare inom både kommun- och landstingsverksamheten.

Vidare avtackades en annan verklig trotjänare inom klubben, Hugo Mattsson som skött kassörssysslan under flera decennier. Han efterträddes nu av Anders Hansson. Allan Molin har också varit en av Jämtbälgens arbetande profiler. Han var klubbens ordförande under tolv år, 1993-2005. Allan avgick ur styrelsen men kvarstår som materialförvaltare.

Av verksamhetsberättelsen framgår att klubben är mycket aktiv och att intresset för dragspelsgenren inte alls befinner sig i någon djupare vågdal. Den glada tonen tycks kunna väcka känslor för en något äldre och mognare publik som absolut inte får glömmas bort i allt det mediabrus som i dag omger oss från många håll.

Vidare framgår att klubben för tionde året i rad arrangerar allsångskvällar på Hägragården i Dvärsätt en gång i månaden. En aktivitet som upptar många medlemmars administration i kafé- som musiksamverkan med unga och äldre musikanter.

Övriga i styrelsen under jubileumsåret 2012: Uno Paletun, Willy Wiklund, Johnny Stålhandske, Sture Blom samt nyvald Gösta Jonsson från Gäle i Fåker.

Mer läsning

Annons