Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sonja Starlander

Annons

Sonja Starlander, född Larsson, Östersund, har avlidit i en ålder av 92 år.

Mamma Sonja föddes i Runnebol i Rudskoga församling i Värmland 1921. Bara tre månader gammal flyttade hon med sina föräldrar och farföräldrar och sin äldre bror till Bergvik på Frösön.

Där föddes så småningom de övriga nio syskonen. En syster förolyckades som mycket liten.

I dag lever sex av mammas syskon.

Sonja arbetade som ung i sin pappas handelsträdgård på Bergvik och i hans affär i Cityhallen som låg vid Gustav III:s torg.

År 1945 gifte hon sig med Nils Starlander och fick fem barn. 1956 flyttade familjen till villan på Vintervägen som pappa till stora delar byggde själv.

Mamma arbetade i hemmet tills vi barn växte upp. Hon var också pappa till hjälp i den livsmedelsbutik han hade på Byvägen.

När pappa stängde butiken 1979 tog mamma jobb som sjukvårdsbiträde på Sollidens sjukhem för att bidra till försörjningen. Där jobbade hon till 63 års ålder.

Mamma sjöng många år i Frösökören och var liksom pappa road av att spela bridge. Duktig var hon på att laga mat och många var de fester som mamma och pappa ordnade i villan på Vintervägen.

Mamma blev änka 2005 och hade länge innan vårdat pappa i hemmet.

De sista åren har mamma fått mycket god omvårdnad av hemtjänsten på Lövberga servicehus och även de sista dagarna i livet vårdades hon i hemmet.

Mamma somnade in lugnt och stilla med barnen hos sig.

Vi är henne tacksamma för allt!

Barnen

Mer läsning

Annons