Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Ryska sånger avslutar på Frösön

/

I kväll avslutas Frösö musikdagar med konserten ”Russian songs”.

Det är Maria Fontosh, sopran, och Matti Hirvonen, piano, som bland annat framför kompositioner av Rachmaninov. Men det blir också lite Peterson-Berger:

– Maria Fontosh har särkskilt bett om att få sjunga P-B när hon nu gästar Frösön, berättar Lena Moén, ansvarig för musikdagarna.

Maria Fontosh är född och uppvuxen i Ryssland och utbildad vid Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Hon debuterade 1999 på Vadstenaakademin och har sedan dess sjungit många av operalitteraturens största sopranroller såväl vid Stockholmsoperan som utomlands.

Matti Hirvonen, född i Sorsele, har bland annat studerat vid Sibeliusakademin i Helsingfors och Musikhögskolan i Stockholm. Han är professor i musikalisk instudering vid Musikhögskolan i Stockholm och i vocal repertoire vid Royal College of Music i London. Sen sina studieår har han specialiserat sig på kammarmusik och romansackompanjemang och han har framträtt med många framstående sångare och instrumentalister.

Kvällens konsert är Marias första i Jämtland. Matti Hirvonen har spelat här förut, senast ackompanjerade han Lena Moén och Maria Forsström vid en konsert i Hornsbergskyrkan i mars.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons