Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Rostade kikärtor, bakade rotsaker och grillad biff

+
Läs senare
/
  • Hälsoveckan går i hela landet under uppropet

Visste du att Jämtlands län har bästa förutsättningarna för att producera planetens renaste mat? Välj grönsaker och frukt efter säsong. Odling under bar himmel och med korta transporter är bra för miljön och ger ofta billigare varor.

Det här behöver du:

140 g torkade kikärtor, eller 340 gr färdigkokta på burk

0,5 dl rapsolja

1 tsk salt

1 msk chilipulver

4 gula lökar

2 palsternackor

150 g kålrot

2 stora rödbetor

3 vitlöksklyftor

1 tsk salt

2 tsk rosmarin

1 dl + 1 dl rapsolja, svensk

2 dl matlagningsyoghurt

0,5 dl färska örtkryddor + 1 pressad vitlöksklyfta

4 utskurna biffar eller entrecôte från Jämtland

Så här gör du:

Skölj och koka kikärtor enligt anvisning eller skölj de färdigkokta. Häll av dem, lägg på plåt, häll över olja, strö över salt och chilipeppar. Rosta i ugn 225 grader, cirka 15 minuter. Skala, strimla och skiva grönsakerna. Fördela på plåt, häll över olja, strö över salt och rosmarin. Stek i ugn, cirka 200 grader, 20-25 minuter. Fördela kikärtorna över de bakade grönsakerna. Värm snabbt. Servera med grillad biff och yoghurtsås (yoghurt, vitlök och örtkryddor) samt blandad valfri sallad och eventuellt bröd och smör.

Annons
Annons
Annons