Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Punk med popmelodier på Corazon i kväll

/
  • Vånna Inget musik har beskrivits som ett

Vid sidan av attributhetsen. Bandet Vånna Inget gör punk på svenska utan politiska plakat och utan skriksång.

– Vi vill göra punk som inte nödvändigtvis behöver vara subkulturell, säger gitarristen Tommy Tift.

Annons

Därmed inte sagt att de inte vill få människor att tänka efter.

– Hela grejen med politiska plakat utgår från ett personligt förhållningssätt till världen. Den grejen gör andra band så mycket bättre. Däremot ifrågasätter vi gärna vår samtid och vill att våra låttexter ska stanna kvar hos som de som lyssnar. Annars skulle det bli lite uddlöst, säger Tommy Tift, som också var den som bildade bandet för ett år sedan. Han kommer närmast från hardcorebandet Sista Sekunden.

Vånna Inget musik har beskrivits som ett "vackert oväsen". De släppte sin debutskiva "Allvar" förra året och jämfördes genast med band som Tant Strul och Imperiet. Tommy Tift nämner gärna influenser från Håkan Hellström, 1990-talets indierock, med Broder Daniel i spetsen, och 1980-talets amerikanska new wave där The Go-Go's med sångerskan Belinda Carlisle var banbrytande.

– Allt knyts samman i Karolinas (Engdahl, reds. anm.) rena och kontrollerade sätt att sjunga. Punk behöver inte vara skitigt. Mottagandet har varit extremt bra, fortsätter han.

Skivan är redan släppt i Sverige, Tyskland och USA. Dessutom har de hunnit med 25 spelningar, bland annat i Tyskland, på tre månader. Nu vill de till USA. Tommy Tift tror på mer svenskspråkigt åt det amerikanska folket.

– I punkgenren är de ganska trötta på ickesvenskspråkiga band som försöker sjunga på engelska där texterna dessutom lätt blir klichéartade.

Samtliga medlemmar härstammar från Smålands djupa skogar, men bor numera i Malmö. Just nu är de ute på en miniturné och i samband med den passar de även på att släppa ep:n "Jag ska fly tills jag hittar hem" med sammanlagt fyra spår. I kväll gästar de Club Corazon på Storsjöteatern.

– Det är helt fantastiskt att åka omkring och spela. Publiken kommer att märka att vi uppskattar att vara där, säger Tommy Tift.

Annons
Annons
Annons