Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Pizzajubel

+
Läs senare

Italien hyllar EU:s beslut att produktskydda den neapolitanska pizzan.

 ”Europa har krönt de neapolitanska tillverkarnas arbete och uthållighet”, konstaterar jordbruksminister Luca Zaia i ett uttalande där han menar att den äkta varan ”alltför länge har fått utstå imitationer som inte har något att göra med den riktiga och unika neapolitanska pizzan”. Den GTS-stämpel som pizzan får innebär inte att den måste tillverkas inom ett särskilt område, men att den är ”traditionell och skiljer sig från andra liknande produkter”. Neapels pizzor föddes någon gång mellan 1715 och 1725, är kända för sin tunna deg – max tre millimeter tjock – och tillagas i 60–90 sekunder i en stenugn, eldad med ekved. (TT-AFP)

Annons
Annons
Annons