Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pim-Pim utslagen – framtiden osäker

Annons
Superservarna räckte inte till – Joachim "Pim-Pim" Johansson är utslagen. Och nu dröjer det innan tennispubliken får se honom igen.

-Det är omöjligt att säga när jag är tillbaka, säger Johansson.
I februari lade Johansson racketen på hyllan och återkomsten i Stockholm open fick många att höja på ögonbrynen. Det blev en bejublad, om än kort, återkomst för Johansson. Efter segern i första omgången hade han på torsdagen ingen chans mot argentinaren David Nalbandian i andra omgången. I det andra setet tog han inte en enda poäng i Nalbandians servegame och Johansson som normalt sett dundrar in serveess efter serveess prickade på torsdagen bara in tre stycken. Däremot blev det fem dubbelfel.

-Jag servade mycket sämre jämfört med i tisdags. Jag fick aldrig ned pulsen så jag blev trött och sedan är han en av världens bästa returnerare, säger Johansson som kunde trösta sig med att favoritlaget Södertälje samtidigt vann mot Timrå med 5–2 i elitseriehockeyn.

Före Stockholm open hade Johansson inte spelat en match sedan fjolårets turnering. Nu precis som då vann han en match med skillnaden att han i årets turnering inte haft ont i kroppen och han är nöjd med insatsen.

-Jag spelade väldigt bra med tanke på hur lite jag spelat. Nu hade jag träningsvärk i hela kroppen men inte ont någonstans. Och jag är väldigt glad över att ha spelat här och att jag kunde vinna en match, säger han.

Framtiden för Johansson är oviss. Nästa fredag åker han till Mallorca för att träffa sin sjukgymnast som ska se till att hans problemfyllda axel ska klara av påfrestningarna på touren.

-Vi ska börja bygga upp axeln långsiktigt. Sedan är det omöjligt att säga när jag är tillbaka på touren. Men när jag är tillbaka vill jag ha en lång planering över hur jag ska spela. Nu är mitt mål att komma tillbaka och kunna spela tennis professionellt, på någon nivå.
Annons
Annons