Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Överdriven vurm för rut

Ledare

Efter några
dagars förvirring med motstridiga uppgifter kom i går ett gemensamt uttalande från de rödgröna angående avdragsrätten för hushållsnära tjänster.

 Vid en valseger försvinner otyget. I stället ska fokus ligga på att skapa riktade lättnader för äldre som behöver hjälp i hemmet. Tack för det.

I debatten har det nästan framstått som att avdragsrätten skulle vara det bästa som hänt landet Sverige. Som att det numera skulle springa runt städpatruller i vartenda hushåll med dammvipporna i högsta hugg. Förra året utnyttjade 92 465 personer avdragsmöjligheten, i länet var siffran under 1 000 personer. När rut-avdraget dessutom utmålas som skillnaden mellan Sverige och det jämställdas paradis känns det som alla fördämningar brustit.

Nu är det tillbaka till diskbänken som gäller för kvinnorna, menade Maud Olofsson när hon kommenterade beskedet från de rödgröna, ”tillbaka till en gammal ordning”. Det var ett nytt sätt att förså de förhärskande inkomstskillnaderna mellan könen – städhjälpen är för dyr! KO

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons