Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Vilse i klimatdjungeln – vad ska man tro?

Insändare

Att vårt klimat är hotat får man höra och läsa om varje dag. Samtidigt får man se att det finns vulkaner som släpper ut mer skit i vår natur varje dygn än vad vårt motoriserade Sverige gör på en månad.

Samtidigt skickar man ut via tv- kanalerna att vi måste skydda isbjörnarna och skänka bidrag för deras fortlevnad och Maud Olofsson står och skriker sig hes inför Svenska folket och säger att vi måste köpa miljöbilar. Samtidigt som forskare uttalar sig om att naturen läker sig själv.

Och Al Gore reser runt i världen som någon slags domedagsprofet och predikar om hur viktigt det är att vi värnar om vår miljö. Hans eget USA släpper ut mer i vår natur än vad hela Europa gör dagligen.

Dessutom sätter dom i gång och krigar i länder som främst har tillgångar som olja bara för att få möjligheten att kunna styra upp och förse sig själva med dessa tillgångar.

Vad ska vi människor i dagens samhälle förlita oss på? Är det bara tomma uttalanden eller floskler för att lura oss att handla i en viss riktning?

Media har i dag blivit öppet för alla för att få oss att tro på deras budskap och få oss att bidra med pengar.

Naturligtvis är det bra att åka miljöbil, men till vilken kostnad? Ska vår gröda hellre bli bränsle till våra bilar och andra fordon i stället för till mat för behövande? Det jag kan sammanfatta detta med är att det verkar inte vara någon som egentligen vet och har ett vettigt svar, alla talar för sin sak och helst emot varandra.

J Ingen verkar veta och ha ett vettigt svar om klimathotet, alla talar för sin sak och helst emot varandra.

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons