Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Varför slänga maten?

+
Läs senare
/
  • Insändarskribenten förstår inte varför ätbar mat slängs.Foto: Gunnar Lundmark/SCANPIX
Insändare

Inför julen kunde man läsa att många av julbordets läckerheter hamnar i soppåsen – man slänger 12 procent mer mat under julen än under hösten. Häromdagen kunde man läsa en intervju med miljöminister Carlgren som samarbetar med jordbruksministern i frågan om att minska svinnet. De har som mål att mängden mat som slängs ska minska med 20 procent fram till år 2015, varför inte 100? Varför kassera mat?

Jag har aldrig kastat mat, och begriper inte hur man kan göra det. Aldrig skulle jag klara av att lägga mat bland sopor, det är trots allt livsmedel – inte sopor. Livsmedel är oftast fullt ätbara långt efter utgångsdatum, i en del fall flera år efteråt. Ännu minns jag hur häpen jag blev som barn då jag såg någon kasta mat i soporna. Jag äter i princip alltid upp den mat jag lagar, och om jag någon gång inte orkar äta upp allt så sparar jag den självfallet till senare. Varför kasta mat som man kan äta? Det är helt obegripligt.

Henrik Scheutz

Har du också något att säga?

Skicka in en insändare/debattartikel

Annons
Annons
Annons