Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad har alla resor egentligen gett oss?

/
  • Insändarskribenten undrar vad skattebetalarna får ut av politikernas resor och tar upp landstingets engagemang i AER som exempel.  Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Annons

"Vi kan inte redovisa resultat en vecka efter mötet". "Syftet med resorna ska redovisas direkt. Men mervärdet får man ofta vänta lite längre på eftersom utvecklingsarbete tar tid".

Citaten ovan återger hur vårt regionråd Robert Uitto (S) bemöter kritiken mot landstingets och regionförvaltningens omfattande resekostnader.

Det blir omedelbart högljudda och beska kommentarer till nyheter som rör det som vi uppfattar som slöseri med skattemedel. Men lika fort blåser stormen över och de ansvariga kan återgå till sina skyddade verksamheter.

Mitt i sommaren 2007 pågick också en het debatt om kostsamma landstingsresor. Göran Fürstenberg (M) (då landstingspolitiker) kritiserade Thomas Hägg (S) och hans vidlyftiga resekonto. Det var absolut inte tåg som gällde för Hägg på den tiden, nä han flög runt jordklotet, Australien, Bari och Tuglia var tre av de platser Hägg besökte för att delta i konferenser anordnade av AER (Assembly of European Regions).

Därmed åter till citaten;

Kan landstingsledningen nu, 66 månader efter Tomas Häggs 1,6 miljonersresande redovisa mervärdet av vårt deltagandet i AER och vad det konkret har gett oss skattebetalare i Jämtlands län?

Robert Uitto har sagt, mer än en gång, vi måste vara med där besluten fattas; Berätta om jämtarnas inflytande i AER och delge oss några beslut som haft (har) utvecklingsbetydelse för vår region.

C–A Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons