Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Uranbrytning hotar utvecklingen

Insändare

Bergs kommun behöver fler och växande företag för att säkra tillväxt, jobb och en positiv utveckling.

För att åstadkomma detta vill vi exempelvis satsa på de gröna näringarna i kommunen som har stor potential att växa ytterligare.

Vi socialdemokrater vill genomföra en grön omställning av vårt samhälle. En tuff klimat- och miljöpolitik är nödvändigt för jordens överlevnad. Bergs kommun kan här bli en vinnare. En grön omställning skapar förutsättningar för fler jobb med vatten-, sol- och vindkraft, biobränsle, ny teknik och energieffektivisering.

Bergs kommun ska vara en föregångare och inspiratör och aktivt stötta företag att bli mer klimat- och energieffektiva. Miljöarbetet ska integreras i all kommunal verksamhet för att åstadkomma en långsiktigt hållbar utveckling.

Vi vill med andra ord prioritera de gröna jobben inom jordbruket, skogen, vindkraften och ny miljövänlig teknik. Vi vill satsa på ökad produktion av förnyelsebar energi i Bergs kommun för att bidra till vårt gemensamma arbete mot klimathotet.

En eventuell uranbrytning omöjliggör en fortsatt utveckling av turismen som utgör en av kommunens viktigaste näringar. Mot bakgrund av detta säger vi ett kraftfullt nej till uranbrytning i Bergs kommun eftersom detta rimmar illa med Berg som miljö- och turistkommun. Vi ser uranbrytning som ett hot mot en positiv utveckling av Bergs kommun och Jämtlands län.

Karin Paulsson (S), Västnor, kommunalrådskandidat, Mikael Abramsson (S), Hackås, kommun och landstingspolitiker

J En eventuell uranbrytning omöjliggör en fortsatt utveckling av turismen som utgör en av kommunens viktigaste näringar.

Karin Paulsson (S), Mikael Abramsson (S)

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons