Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Slut på flummet

Insändare

De senaste fyra åren har utbildningsminister Jan Björklund (FP) klivit fram som en riddare i skinande rustning i sitt korståg mot vad han kallar ”flumskolan”. Han har propagerat för kepsförbud, att lärare ska kunna beslagta elevers mobiltelefoner, betyg i uppförande och nu senast för förbud mot slöja i skolan.

Problemet är att samtidigt som Björklund kräver ordning och reda och var sak på sin plats så har tre av fyra skolor i Sverige blivit tvungna att skära ner i sin budget.

Det är klart att det blir svårt att ge skolelever en bra utbildning när klasserna blir större och större och lärarna färre och färre.

En fjärdedel av alla elever som lämnar gymnasiet i dag har inte ett fullständigt betyg. Trots det slösas stora delar av våra gemensamma resurser i skolan bort till vinster åt privata företag och aktieägare. Utbildningsminister Björklund har hyllat friskolor som ett sätt för elever att uppnå valfrihet i sin utbildning. Samtidigt så kommer högerblocket, om de vinner valet, att lägga ner alla kommunala gymnasieprogram med specialinriktning. Tydligen så värnar Jan Björklund bara om valfriheten så länge det handlar om privata, vinstdrivande företag och inte om de skolor som vi äger gemensamt. Det håller inte att tala om slöjförbud, för att höja kvalitén på utbildningen, samtidigt som tre av fyra skolor tvingas att skära ner.

Det håller inte att säga att man värnar om valfriheten, samtidigt som man kommer att lägga ner kommunala skolor med specialinriktning.

Vi i Ung Vänster kräver ett slut på Jan Björklunds flumskola!

Mats Karlsson,

Ung Vänster

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons