Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Samordna arena och skidstadion

Insändare

Jag tillhör dem som aldrig förstått kommunledningens mycket njugga inställning till A4 Campus AB och universitet i arenafrågan. Området är statligt och således allmän egendom och borde därför för en kommun vara en mera naturlig partner än ett rikstäckande privat byggbolag.

Nu får det anses överspelat och då det samtidigt visar sig att stora investeringar krävs för skidstadion är det naturligt att titta på vilken samordning som kan ske mellan den nya arenan och skidstadion.

Före detta sportchefen Tord Erik Nilsson har skissat ett förslag som rimligen måste tillfredsställa alla parter och dessutom är ekonomiskt gynnsamt genom samordnings-effekter.

Förslaget innebär också att arenan flyttas närmare staden och kan förmodligen byggas på fast mark i stället för på myrmark som i R3-alternativet.

Är kommunledningen helt avvisande till det här mycket seriösa förslaget väcks onekligen frågan om missarna i diarieföringen också gäller fler handlingar än vad som hittills uppdagats.

Kommunledningen måste också inse att arenan möjligen var en valfråga för de närmast trogna som besökte sina partiers valmöten och skulle ha röstat på sitt parti oavsett budskap. För den breda allmänheten var det ingen valfråga.

KM

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons