Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Regionen dåligt förankrad

Insändare

I röran kring regionbildningen måste en tydlig osämja inom länet registreras bland dem som engagerar sig, det vill säga mellan MittSverigeanhängare och nätverket Framtid För Jämtland. För MittSverige ett fåtal personer och för Framtid För Jämtland, många hundratals som är emot en sammanslagning med delar av Västernorrland.

Det märkliga är att informationsmöten runt om i kommunerna, annoneras ”osynligt” vilket fått till följd att dessa möten har blivit ett fiasko på grund av få åhörare. Med detta faktum kan inte MittSverigeföreträdarna påstå att folklig förankring råder, vilket är ett krav.

De som berörs mest, vår ungdom, har inte insett vad denna fråga betyder för dem i framtiden. Det är därför, mot ovanstående faktum, ett måste att information om konsekvenserna av olika alternativ måste dras i skolor, ungdomsföreningar och info till alla ”Svenssons” som måste få veta om följderna innan man till slut må delta i en folkomröstning i denna för Jämtlands län viktiga fråga. En eventuell förändring av länets storlek och påverkan på vår sjukvård samt bland annat placeringen av Regionkontoret skall vara klart innan beslut. Att besluta över huvudet på folket kan aldrig leda till att demokratin fått spela roll. Sådana beslut kan aldrig bli giltiga. Det gäller även inriktningsbeslut, utan folklig förankring. Nu måste turerna få sin rening i en öppen offentlig debatt med fakta som grund.

Stig Dahleman

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons