Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Okunniga vänsterpartister

Insändare

Vänsterpartiet vill förbjuda friskolor från att göra vinst till ägarna. Allt ska återinvesteras i eleverna säger man. Då skulle jag vilja förbjuda kommunala skolor som slösar bort pengarna så att det inte blir något kvar att återinvestera i eleverna.

Faktum är att en friskola får tio procent mindre medel per elev. Om man ändå lyckats få nöjda elever, uppfylla gällande regler och dessutom skapa en vinst till ägarna för att de tar en ekonomisk risk, ja då ser jag faktiskt inte problemet med en friskola utan jag ser stora problem med de kommunala skolorna.

Vänsterpartister behöver en grundkurs i ekonomisk teori. Om man inte får göra vinst så kommer ingen investera. Då stagnerar samhällets utveckling. Man måste få ersättning för att man tar en risk.

Problemet med avknoppningarna i Stockholm som genererat stora vinster för ägarna är att okunniga politiker har sålt verksamheter för inventarievärdet, kanske just för att man saknar ekonomisk utbildning. I många företag är det namnet och kundstocken som är företagets värde, inte några stolar och bord.

Sluta lev i en skyddad verkstad och se över den kommunala skolan istället för att strypa konkurrensen.

Per Edström (C), Östersund

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons