Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kall misshandlas

/

Annons

Kall befolkas som många andra byar i Jämtland av människor som har fått lära sig att glädjas åt det lilla och att ordna det mesta av service själva med ett minimalt kommunalt stöd.

Kallbygden ligger inom berörd bygd för bygdemedel vilka har varit en stor hjälp i utvecklingen av bygden. Man har renoverat och byggt ut sitt äldreboende, stöttat nya företag och deltagit på internationella mötesplatser för att locka till inflyttning kort sagt man löser sina utmaningar själva.

Uppfinningsrikedomen, klurigheten och framförallt all ideell tid som läggs ner för att få den service som vi andra blir serverade är enastående. Kall styr sig själva genom en områdesstyrelse som fungerar som en kommunal nämnd med egen budget. De har skött sig bra på egen hand och visat ett positivt resultat de senaste åren men står av någon anledning inför en omyndigförklaring där Socialmoderaterna i Åre kommun vill lägga ner ett av de äldreboenden som fungerar bäst i kommunen för att man tror att de äldre som kostar pengar i Kall kostar gratis på andra boenden i kommunen.

I sin besparingsiver vill majoriteten även göra om köket i Kalls skola samtidigt som det anländer 215 asylsökande med 40 barn i skolåldern. Vi har alltid varit imponerade av hur Kallborna lyckats trolla med knäna för att få servicen att fungera och tycker att majoriteten i Åre kommun ska skämmas som vill släcka ner en de finaste delarna av vår kommun, det föder en oro i bygden och dödar den framtidstro och initiativrikedom som finns i dag.

Centerpartiet i Åre

Peter Jansson, Jörgen Brouwer, Mattias Vernberg, Daniel Danielsson, Monica Henriksson och Can Savran

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons