Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobba för region Jämtland

Annons

Det senaste året har ett intensivt arbete pågått i vårt landsting, för att tillsammans med Västernorrlands läns landsting bilda en region. Det har dessvärre saknats grundläggande konsekvensanalyser, bland annat en analys om hur länets sjukvård skulle ha organiserats i ett Region Mitt.

Med anledning av att avgörande fakta saknades i utredningsarbetet, tog länsmoderaterna tidigt och som första politiska parti i länet initiativ till en så kallad hearing, där vi bjöd in allmänheten, den statlige utredaren Mats Sjöstrand, företrädare och medlemmar för den bildade föreningen Framtid för Jämtlands län och i tillägg samtliga politiska partier i länet.

Länets moderater har under hela processen efterlyst konsekvensanalyser och mer konkret fakta i denna för länets så viktiga fråga. Tyvärr har dessa beståndsdelar totalt uteblivit. Vi beslutade därför på ett tidigt stadium att bestämt ta avstånd från bildandet av ett Region Mitt. Den folkliga förankringen har också den varit en bristvara, vilket blev uppenbart under ovan nämnda hearing.

Mot bakgrund av ovanstående föreslår vi nu att vi skyndsamt, över samtliga partigränser, arbetar för ett Region Jämtlands län. Processen bör påbörjas redan nu med en ansökan till regeringen, vilket bedöms kunna vara klart redan före påsk och beslutas om i landstingsfullmäktige i april 2012.

Saila Quicklund (M) och Christer Siwertsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons